Reisverhaal «Laatste dagen op Vancouver Island»

Canada: westcoast style! | Canada | 0 Reacties 01 Oktober 2011 - Laatste Aanpassing 01 Oktober 2011

Voila.. de laatste post vanop Vancouver Island!

Gisteren dus nog opgestaan in Lake Trail Guesthouse nabij Courtenaywaar ik in de voormiddag nog de omgeving te voet ben gaan verkennen. Voor de wandeling van 10 km werd ik spontaan vergezeld door 1 van de honden van de Guesthouse. De wandeling was voornamelijk langs rivier die deels ingedamt is en gebruikt wordt voor het opwekken van elektriciteit. Maar de natuur errond is ook prachtig.
De vergezellende hond maakte me ook soms attend op sommige "wildlife" zoals een eekhoorntje enzo.. En op het einde van de wandeling op een iet of wat speciale manier ook op dat van een ander dier...
Normaal gezien liep de hond steeds in mijn buurt tot ie op een gegeven moment wegspurt naar iets dat ie gezien heeft en verdwijnt voor paar minuten. Ik stap verder in de veronderstelling dat ie wel terug komt. Plots hoor ik iets door het bos acter een helling aankomen, dekend dat hetde hond is. Niet dus, ineens raast er een hertje voorbij mij.. met een paar meter erachter de hond, die precies dus niet zijn jachtinstinct verloren heeft.

Spijtig dat het geen beer was, zou het zo veel cooler klinken :-)

In de namiddag nog naar het Comox Aviation Museum getrokken waar ik nog aan de praat geraakte met een lokale militair die ook op de basis ernaast werkt.

Ten slotte via de kust naar de laatste bestemming op Vancouver Island gereden: Nanaimo wat de tweede stad van het eiland is na Victoria. Het is een klein maar tof en gezellig stadje!

Vanmorgen dan nog even de omgeving verkent per auto (de tank moest leeg) om dan de auto na 10 dagen binnen te leveren wat zonder probleem gebeurde.

Deze middag Nanaimo verder verkent. En nu even van een (zoveelste) koffie aan het genieten. Een Canadiano. Tja je zit in Canada he en het zou nogal stom zijn om het "Americano" te noemen ;-)

Morgen keer ik terug naar Vancouver. Niet per watervliegtuig (alhoewel ik even getwijfeld heb) maar per ferryboot, waarschijnlijk de Queen of Cowichan of het moest het zusterschip Queen of Oak Bay zijn...

 

Voila da wast voor nu! Tot de volgende in Vancouver.

 

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking