Reisverhaal «Middle earth»

Canada: westcoast style! | Canada | 0 Reacties 23 September 2011 - Laatste Aanpassing 23 September 2011

Hallo iedereen,

 

Afgelopen dagen ging het op technisch gebied toch beter dan de verleden dagen: nieuwe camera doet het nu wel goed!

Na een nacht in Victoria in plaats van Juan de Fuca Provincial Park weer noordwaarts getrokken langs het Juan de Fuca Park waar ik een bezoekje bracht een China Beach en Sombrio beach (waar ik zou overnachten). Het regende nog steeds. Dus besloot ik verder te trekken via Port Renfrew landinwaarts te trekken naar Lake Cowichan. Op m'n weg ernaar toe zie ik mijn eerste (bruine) beer: ik rij achter 2 mobilehomes en vlak voor de eerste loopt ie de baan over. Tegen dat ik er langs passeer is ie al het bos in verdewenen...
Even voorbij Youbou nabij Lake Cowichan vind ik een afgelegen camping van Pine Point waar ik de nacht zou doorbrengen: ik ben zowat de enige persoon op de campinng met een knap uitzicht over het meer en de heuvels errond. Maar s'avonds begint het te regenenen en het zou tot de morgen met korte onderbrekingen niet ophouden. s'Morgens dus natte tent auto in geduwt dat het overdag wat kan drogen.

Trip vandaag was knap! Terug naar kust, via Duncan langs de oostkant van het eiland noordwaarts, via het mooie Chemainus en Nanaimo ga ik ter hoogte van Qualicum Beach landinwaart naar mijn eindbestemming: Port Albemi. Maar eerst breng ik een bezoektje aan de machtige Qualicum Falls / watervallen en Cathedral Grove (met dennen tot over de 70 meter hoog) bezoek.

In Port Albemi check ik in in de Fat Salmon Hostel voor een droge nacht. Hopelijk wordt het de komende dagen iets drogen dat ik terug kan kamperen.

Morgen trek ik door naar de regio van Tofino en Uclulet met het Long Beach Provincial Park ertussen. Ruwe zee verzekerd want hier is de kust niet beschermt en is he

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking