Reisverhaal «Oostkust»

Canada: westcoast style! | Canada | 0 Reacties 29 September 2011 - Laatste Aanpassing 29 September 2011

Hier ben ik weer...

Maandag dus het mooie Pacific Rim park gaan bezoeken. Het weer was niet super maar dit had te maken met de nakende storm die er aankwam. Later op het jaar komt dit wel vaker voor. Wel wel knap om hoge golven te zien inbeuken op de rotsen en stranden. Allemaal van een veilige afstand wel te verstaan..

Op dinsdag een lange rit naar Stratcona Regional Park en meer bepaald naar het Ralph RIver Campground wat aan het Buttel meer ligt, wat nu groter is dan origineel door de bouw van een dam. De bergen errond zijn tussen de 1500 en 2000 meter hoog en op de toppen lig nog wat sneeuw. Dit resulteert ook in lagere temperaturen. Als ik sánderendaags op de thermometer van de auto kijk, geeft die 7 graden aan. Daarmee dus dat ik het s'nachts een beetje koud had.

s'Morgens een paar stops in het park en bij een vlakbijgelegen mijn ontmoet in de tweede (bruine) beer van mijn reis.. Een nog heel jonge beer, die eerst nog mijn richting uitloopt maar dan iets menselijk herkent, rechtsomkeer maakt en zich uit de voeten maakt. Spijtig genoeg weer geen foto kunnen maken...

Via een stop in Gold River trek ik noordwaarts via de enige baan die op mijn kaart staat en kom ik tot de conclusie dat ik een kleine "kaartlees" fout heb gemaakt: de baan is een "gravel" road. Niet geasfalteerd dus. Ik risceer het erop. 64 kilometer later en een paar grote "lodgingtrucks later toch blij dat ik ervanaf ven.
Wanneer ik ter hoogte van Woss op de grote baan terecht kom sta ik voor de optie: naar links is noordwaarts, naar rechts is zuidwaarts. Ik belis naar rechts te gaan. Port Hardy is naar het schijnt niet echt de moeite en voor het nabijgelegen park heb ik gewoon niet genoeg tijd.
In Sawyard probeer ik een bed te versieren in een guesthouse maar ze zijn zich aan het voorbereiden voor een grote groep dus prefereren dat ik ergens anders verblijf. Beslis zodoende om direkt naar mijn volgende stop door te rijden: Courtenay wat nog een uur en half verder is. 

Hier ben ik dus gisteren avond aangekomen om er 2 nachten te verblijven. Vandaag de nabijgelegenDenham en Hornby Islands bezocht die ook weer de moeite waren..

En de komende dagen: morgen in de voormiddag de omgevem van mijn geusthouse, http://laketrailguesthouse.com/, verkennen, daarna misschien naar het luchtvaartmuseum van Comox (die ik al van buitenaf zag). Daarna naar Nanaimo waar ik op zaterdag mijn huur auto inlever. Op zaerdag namiddag of zondag morgend plan ik per ferry dan naar Vancouver te trekken voor de laatste dagen tot dinsdag.

Voila.. da wast vo nu!

 

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking