Reisverhaal «Salt Spring Island»

Canada: westcoast style! | Canada | 0 Reacties 19 September 2011 - Laatste Aanpassing 19 September 2011

Allo!

 

Gisteren  (zondag dus eigenlijk eergisteren voor jullie) goed en wel opgestaan in Vancouver en richting de "terminal" van Salt Spring Air gegaan in Vancouver Harbour waar ik het watervliegtuig naar Salt Spring Island zou nemen. Deze ligt aan een gewone pier waar ook jachten, zeilboten en dergelijke aanleggen. Er lag ernaast juist een megajacht voor trouwfeesten (capaciteit 300 man).

Goeie 20 minuten vlucht ervoor ben ik er, net voor de "check in" agent: gewoon iemand aan wie ik m'n naam zegt die even checkt of ik wel op de lijst sta. Alles gaat heel relax en informeel, net zoals de rest van de vlucht. Dan zie ik m'n vliegtuig, een deHaviland Beaver, landen en taxien / varen naar de aanlegsteiger. Even checken met de piloot of ik vooraan naast hem mag zitten tijdens de vlucht: "no problem". We zitten nog niet goed en wel in de vlieger vastgegespt en de motor draait en en even later stijgen we op in oostwaartse richting met uitzicht over downtown Vancouver. Dan draaien we westwaarts en vliegen we over Stanley Park en Stanley bridge. 20 minuten laten zijn we er al en dalen we voor de vlucht. Weer heel speciaal. In plaats van naar een landingsbaan te duiken, dalen we naar een... haven... Die ligt in Ganges op Salt Spring Island en is eigenlijk een baai met heel veel boten. Wel eens vreemd om daartussen te landen.

Na aankomst op naar de volgende bestemming op het eiland: Ruckle Provincial Park aan het andere uiteinde van het park. Eerst per bus naar Fulford Harbour om van daaruit proberen te liften om de laatste 10 kilometer naarhet park en camping te overbruggen. Het liften lukte niet echt.. van de 10 kilometer zou ik er uiteindelijk een 6 a 7 tal zelf gestapt hebben. Spijtiggenoeg zou ik mijn voet erbij ook eens omslagen met de nodige pijn tot gevolg. Maar het is allemaal de moeite waar: Ruckle Campground zou volgens sommige de mooiste camping van West Canada zijn en kan maar bevestigen dat het enorm knap is. Je slaaptin je tentje aan de rotsen en de zee in een natuurpark met uitzicht over de verschillende eilanden errond.. Uiterst knap. Spijtig genoeg geen orka's of walvissen gezien. Die zouden gewoon voor de kust passeren!

Na de omgeving verkent te hebben er vrij vroeg erin. Daardoor er vroeg eruit om de zonsopgang te zien, wederom spectaculair!

Deze morgend dan de tocht terug naar Ganges. Deze keer lukt het liften beter. Na nog geen 2 kilometer een lift. Op minder dan een uur geraak ik op de campground in Ganges, mowhinnacreek campground. Van hieruit nog eens beter Ganges verkent, want het grootste plaatsje is van Salt Spring Island. Net zoals de rest van het eilan heeft het een heel Boheems karakter. Er wonen hier veen artiesten, muzikanten,...

Nu klaar voor de nacht op de camping. Morgen trek ik naar de ferry terimal van Vesuvius van waar ik de ferry naar Vancouver Island trek. In Duncan dan een huurauto oppikken om door te reizen naare Victoria waar ik normaalgezien een nacht blijf slapen bij een Australier die ik ontmoet heb tijdens een vorige reis, in de Balkan. En dan is het terug natuur!

 

Voila da wast voor nu. Fotos komen er binnenkort ook aan!!

 

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking