Reisverhaal «Tofino time»

Canada: westcoast style! | Canada | 0 Reacties 25 September 2011 - Laatste Aanpassing 25 September 2011

Hi there!

Na Port Alberni be ik nu weer aan de Pacific Ocean beland. Na een knappe trip van een 100 kilometer van richting Tofino en Ucluelet eerst in Tofino belandt. Daar bleek alle hostels en dergelijke vol te zitten met het weekend. Dan maar naar het nabijgelegen Ucluelet getrokken waar ik toch van plan was om een nacht te verblijven Daar dan lekkere lokale zalm gegeten!
Deze morgen dan gaan kijken om een whale watching tour te gaan doen. In Ucluelet ging de boot niet uit wegens de te ruwe zee: golven van een 3,5 a 4 meter hoog. Maar de maatschappij doet ook toers in Tofino waar de boten meer beschermt zijn door de eilanden. Dus meteen doorgereden naar Tofino waar ik bijna meteen direkt op de boot stapte. Naast de prachtige baai met de vele eilanden ook een 3 tal grijze walvissen gezien die aan het eten waren en dan met de gekende "blow" / fontein boven kwamen en later terug doken met de staartvin omhoog.. Daarnaast ook nog een rots vol met zeeleeuwen gezien en een familie zeeotters. Zeker een aanrader.

Morgen zit ik ook een nacht in Tofino maar trek ik overdag naar het Pacific Rim Regional park wat ook heel knap zou zijn. De oceaan is steeds nabij en ze verwachten de eerste najaarsstormen dus hopelijk levert dat ook mooie foto's op!

Een dezer probeer ik ook enekele fotos erop te zetten!

 

Kris

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking