Reisverhaal «Coron - El Nido»

Back to the Philippines | Filipijnen | 2 Reacties 14 Januari 2011 - Laatste Aanpassing 14 Januari 2011

Hallo,

 

Hierbij een update van de afgelopen dagen:

Dinsdag dus aangekomen per vlieger op Busuanga airport (op een 20km van Coron). Er staat een nieuwe terrminal naast de oude die ik de vorige keer nog gebruikte en de baan naar Coron leg je nu ook af in shuttles met airco en de volledige weg is geasfalteerd. Geen charme meer van Jeepneys over hobbelige baantjes :-)

Dan in Coron aangekomen en ik ging eerst naar het huis van de zus ban mijn gastvrouw. Ik mogt er ineens mee aan tafel gaan. Daarna ingecheckt in pensoin house waarvan ze ook de eigenares kende. Basic maar goedkoop. 600 Pesos (nog geen 11 Euro) per nacht voor eigen kamer met airco.

Eens geinstalleerd, het echt werk: Coron in. Ik kende er nog mijn perfect mijn weg. Er is veel veranderd, naar had het "erger" verwacht. Ze hebben extra land bijgespoten, paar nieuwe gebouwen en veel meer toeristen als 5 jaar terug.

Passeerde langs de plaatsen die ik nog van toen kende: het (toenmallige) staffhouse waar ik sliep, het (gewezen) bureau, de eatery, de nieuwe burea van Saragpunta (organisatie waarvoor ik werkte). Er waren mensen aanwezig die pas bij Sarapunta gekomen zijn nadat ik er bijkomen ben dus kende hen niet maar heb wat foto's genomen. Het gebouw was nog volop in aanbouw in 2005. Nadien nog Mount Tapyas beklommen, zeer vermoeiend bij tropische temperaturen, voor het mooie uitzicht. Uiteindelijk in de "Bistro" beland van de Fransman Bruno, die me direkt nog herkent. Zoals toen eet ik er een pizza.

Volgende dag ga ik duiken: eerst duik vlak bij CYC beach, het strand waar ik heb leren duiken om nadien naar een van de Japanse oorlogswrakken te gaan duiken.
Als ik na het duiken even het stad intrek, passeer ik in het centrum langs een plaats waar een paar tricycles staan. Mijn blik kruist de blik van een van de tricycle bestuurders en op het zelfde moment beseffen we: die persoon ken ik! Het is een Tagbanua die ik nog in het begin van mijn vorige verblijf ontmoette en toen wat zijn Engels kwam oefenen met mij. Hij woont nu in Coron en rijdt rond in een Tricycle..

Tijdens zelfde ronde stoot ik op een van de vele nieuwe zaken in Coron en de naam valt me direkt op: Manneken Pis. Ik ga naar binnen en vraag aan de aanwezige blanke achter de toog of hij toevallig uit Belgie komt. Ja dus, meerbepaald uit Geraardsbergen. De zaak is nog maar een maand open en serveert ook wat Belgische specialiteiten zoals frieten en broodjes.

Op dondderdag dan met een dagtour naar het naburige en zeer moiie Coron Island geweest. 5 jaar geleden was ik hier niet geraakt. Omdat madam Vits (bij wij ik in Manila zat en op vlucht naar Coron, gevraagd had wat er zoal eten in Belgie, stuur ik op de terugweg van de tocht een berichtje of ik haar niet kan trakteren op iets typisch Belgisch. Zo gezegd, zo gedaan. s'Avonds gaan we er naar het Belgische bistro en eten we er frieten met mayonaise :-)

Dan ook beslist om al op vrijdag met de boot naar El Nido te gaan. Op zaterdag zou beter zijn geweest maar dan is er geen (boot die op zaterdag het traject deed is paar weken geleden gezonken..). Zondag zou wat te laat zijn omdat ik nog heel wat andere plaatsen in de Filippijnen wil zien..

Deze morgen nog een laatste ontbijt bij de familie Vits. Vlak ervoor ga ik nog even naar de markt en... kom ik er nog een oude gekende tegen: Cefa. Zij werkt ook voor Saragpunta en had met haar veel contact. Ze wist blijkbaar dat ik ging afkomen maar had mijn contactgegevens niet. We hebben heel wat kunnen bijbabbelen wat ook zeer tof was.

En dan: met de boot richting Coron. Naar westerse normen een vrij kleine boot en had al gehoord dat de golven zijn werk kunnen doen... Maar vandaag was de zee heel kalm.

Na 8 uur komen we aan in El Nido waar ik op zoek ga naar een plaats om te slapen, wat niet zo makkelijk blijkt. Uiteindelijk vindt ik iets. Duurder dan het vorige maar is wel iets leuk. Heb mijn eigen bungalowtje.

En nu zit ik op restaurant dat gratis wifi heeft :-) Morgen ga ik misschien gaan duiken.. Maar dat zal voor een volgende post zijn..

Salutjes en tot de volgende!

Kris

 

 

 

 

Fotoalbums van Filipijnen

Philippines (209)

11 Januari 2011 | Back to the Philippines | Filipijnen | Laatste Aanpassing 11 Januari 2011

  • DSC00271
  • DSC00228
  • DSC00425
  • IMG_2963

 

Plaats een Reactie

Beatrice Timmerman

Hallo Kris,

Het moet wel raar zijn om 5 jaar later te zien hoe het veranderd is. Hopelijk is het in de positieve zin  veranderd voor de mensen daar?Die mv; vits moet echt in de wolken zijn geweest dat je haar trakteert op iets begisch nadat zij zo leker voor je gekookt heeft toen.Toffegast, mijn zoontje.

 

Geplaatst op 16 Januari 2011
Daniel Brackx

Hallo,

 

Kris,   Tof dat je nog zo veel mensen terug gezien hebt. Wat gaat een man van Geraardsbergen eigenlijk zoeken in zo'n afgelegen plaats. Origineel is het wel. Allez tot binnenkort en doe dat goed...

 

paps

 

Geplaatst op 14 Januari 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking